Üçlü Savunma'nın Günümüze Etkisi

Yazının devamı için tıklayın
ÜÇLÜ SAVUNMANIN GÜNÜMÜZE ETKİSİ

   Bugüne bakacak olursak bu sistem İtalyanın büyük çoğunluğunda ve İngilterede bazı takımlarda kullanılmakta.

   Premier Lig’in en iyi üçlü savunmaları Sheffield United ve Wolverhampton. Chris Wilder yönetiminde uzun süredir birlikte oynayan Egan, Basham ve O’Connell ile ligin en az gol yiyen takımlarından biri haline geldiler. Ayrıca solda Stevens, sağda Baldock, 5’li orta sahada oynayan kanat beklerinin yapması gereken her şeyi tamamıyla yerine getiriyorlar.   Wolverhampton da İngiltere’nin üçlüyü en iyi oynayan takımlarından. Geçen sezon 3-5-2’yi kullanarak takımı Avrupa’ya götüren Nuno Espirito Santo bu sezon ise 3-4-3’ü kullanıyor.Santo’nun yeni üçlü  formasyonunda öne çıkan isimse sağ kanadı neredeyse tek başına kullanan ve Premier Lig’in gözdesi olan Adama Traore.
  Ayrıca zaman zaman son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool’un da bu sisteme geçebildiğini görüyoruz. Arnold ve Robertson gibi harika hücum beklerine sahipler. Merseyside ekibi forvetleşen Salah’la birlikte daha da iyi bir hücum takımına dönüşüyor

BU İŞİN DEHASI CONTE

   Conte önderliğinde Juventus’un hükümdarlığını sonlandırmaya hazırlanan Inter’de Martinez ve Lukaku öne çıkıyor fakat orta sahada bir dinamo var Brozovic… Üçlü savunmadan pasla çıkan ve kanatları kullanmak yerine merkezden pas oyunu oynayan Inter’de Brozovic’in rolü oldukça kritik.Ayrıca Milano derbisinde attığı golde de göründüğü üzere hücumdaki etkisi de yok değil.
   Simone Inzaghi yönetimindeki Lazio da 3-5-2 formasyonunu kullanıyor ve ligde 3. sıradalar. İtalya Süper Kupası’nda Juventus’u yenen Lazio’da kompakt oyun dikkatleri çekiyor.Ama illaki bir oyuncu öne çıkaracaksak bu Sergej Milinkovic-Savic…Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkan, ligde de 5. sırada yer alan sezonun flaş ekibi Atalanta da üçlü savunma kullanan takımlardan. Gian Piero Gasperini’nin oluşturduğu bu mükemmel takımı izlemek büyük bir zevk. 3-5-2’nin formasyonlarından 3-4-2-1’i kullanan Gasperini, Papu Gomez-Malinovskyi-İlicic-Muriel-Zapata hücum hattı ile ligin en çok gol atan takımını ortaya çıkardı ve bize düşen de onları keyifle izlemek oldu.
   Dünyada yavaş yavaş trendleşen bu sistem ülkemizde Galatasaray tarafından kullanıldı.Ülkemize gelip gelmeyeceği büyük merak konusu olan bu sistemi izlemek doğrusunu söylemek gerekirse insana büyük keyif veriyor.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

İtalyan futbolunun nabzını tuttuğumuz sitemiz İtalya Futbolu'na hepiniz hoşgeldiniz.