Galatasaray'ın Yeni Sol Bek Adayı Patrick Van Aanholt Kimdir ?


Saracchi'nin ayrılışının ardından sol bek arayışlarına hız veren Galatasaray'da yeni aday Van Aanholt...



29 Ağustos 1990'da Hollanda'nın Hertogenbosch kentinde dünyaya gelen Van Aaanholt futbol kariyerine ise Den Bosch alt yapısında başladı. Den Bosch'da gösterdiği performansla önce Psv alt yapısına ordan da Chelsea U 18'e transfer oldu. Chelsea bünyesinde geçirdiği 4 sezonda sırasıyla Coventry City, Newcastle United, Leicester City ve Wigan kulüplerine kiralanan Aanholt beklediği çıkışı yine kiralık olarak formasını giydiği ülkesi takımlarından Vitesse'de yaptı. Vitesse'de gösterdiği performansla o zamanlar ( 2014 -2015) yıllarında Premier Lig'de büyük bir atılım içinde olan Sunderland'in dikkatini çekti ve 2 milyon euro karşılığında Sunderland'e transfer oldu. Sunderland'de geçirdiği iki yılda çift yönlü futbolu ve hiç sakatlanmayan yapısıyla kendini bütün İngiltere'ye kanıtladı ve bu süreçte Hollanda milli takımına kadar yükseldi. Röportajlarında sıklıkla örnek aldığım ve idolüm dediği efsane Ashley Cole gibi kendisinin de yolu Crystal Palace'dan geçecekti. Sunderland'de gösterdiği performansla birçok İngiltere Premier Lig takımının dikatini çeken Aanholt 10.50 milyon euro karşılığında Palace'ın yolunu tuttu. Aslında kariyerinin en iyi yıllarını da nispeten burda geçirmesine rağmen ve 4 sezon formasını giydiği Crystal Palace'dan maruz kaldığı ırkçılık ve özel sebeplerinden dolayı ayrılma kararı aldı.




Peki Premier Lig'de yaklaşık 8 9 sezondur üst düzey performans sergileyen ve Hollanda milli takımının da bir süre formasını giyen Aanholt Galatasaray'a ne katar ?

Öncelikle oyuncunun oyunsal özelliklerinden bahsetmeden önce kariyeri boyunca sakatlığından dolayı sadece 3 ay kaçırmış bir oyuncu olduğunun altını çizmek istiyorum. Muhtelemen transfer dönemi boyunca Alioski, Moreno gibi isimlerle ilgilenen Fatih Terimli Galatasaray'ın dikkatini en çok çeken istatistik de bu olmuştur. Aslında bence Fatih Hoca Saracahhi'nin bu denli kronik sakatlık problemi olmasaydı kendisiyle devam ederdi.Çünkü kendi ağzından da çıkan analizlerde çokca Saracchi'nin hücum bindirmelerini çok beğendiğini ve savunmasını geliştirdiği takdirde elit bir sol bek olabileceğinden bahsetmişti. İşi bu tarafından ele alırsak Van Aanholt tam bir istikrar abidesi ayrıca savunmadaki diğer isimlerin tecrübesiz olduğunu varsayarsak Premier Ligde 213 maçı olan bir sol bek Galatasaray için tam anlamıyla biçilmez kaftan. En öne çıkan özelliği ise tahmin edebileceğiniz gibi hızı :D Klasik Fatih Hoca işte. Tabiki oyuncunun Yedlin gibi sadece açık alan oyuncusu olduğunu çıkarmamak gerek. Hemen hemen kafa topları hariç futbolun her kriterinde orlamanın üzerinde kendisi.Hatta ben unutmazsam aşağıya Van'ın FM profilini de bırakırım siz de kendisinin ne kadar çok yönlü bir oyuncu olacağını göreceksiniz. Kısaca toparlamak gerekirse Babel'in Come To Galatasaray yorumundan haberlere taşınan Aanholt'un şahsen ben Galatasay'da çok başarılı olacağını düşünüyorum.Kasımpaşa maçında da gördüğümz gibi 2 bekinden de çok pozisyon yiyen Galatasaray'ı Psv maçına yetiştiği takdirde bir nebze olsun toparlayacaktır. Umarım yazdıklarımdan keyif almışsınızdır hepinize iyi günler :)





Yorum Gönder

1 Yorumlar

İtalyan futbolunun nabzını tuttuğumuz sitemiz İtalya Futbolu'na hepiniz hoşgeldiniz.