David Kravish ve Dee Bost hamleleri Galatasaray'a neler katar?

Galatasaray basketbolda yerli piyasasında atılacak adımlar konusunda geç kalmış gibi gözükürken yabancı transferde gaza bastı...


David Kravish :

Galatasaray'da transferi ilk gerçekleşecek isim geçtiğimiz sezon Fiba Şampiyonlar Liginde final oynayan ülkemiz takımlarından Pınar Karşıyaka'nın grubundan lider çıkan Alman ekibi Brose Bamberg'in 28 yaşındaki Birleşik Amerikalı pivotu David Kravish olacak gibi gözüküyor. Geçen yıl Galatasaray pivot pozisyonunda Alex Tyus'un gidişinden sonra Assem Marei gibi ligimizi bilen bir ismi kadrosuna katmış ve sakatlığından sonra da epey başı ağrımıştı. Özellikle hem Marei'nin hem de Jefferson'un kısaların karşısında kalamaması ve 4 numara Motum'dan da yardım gelmeyince içeriden patır patır sayılar yediğimiz senaryoyu çokca izlemiştik. Kravish Galatasaray'ın bu eksikliklerine muhtemelen çare olamayacak olsa da pota altında gerek post up gerekse catch up gibi görece zor pozisyonları bitirebilmesiyle öne çıkıyor. Savunma reboundları konusunda pek iyi gözükmese de aldığı yüksek yüzdeli hücum reboundları kendisi hakkında yazılan scout raporlarının hemen hemen hepsinde var. Ayrıca iyi bir orta mesafe şutörü olması ve foul atışlarını %90 gibi müthiş bir yüzdeyle atması kendisini komple bir hücum pivotu yapıyor. Oyuncunun zayıflıklarına gelirsek özellikle benim gözlemlediğim kadarıyla pota altındaki temaslı oyunları fazlasıyla zayıf. 2.08 boyundan da dolayı görece hantal gibi gözüküyor bu da kısanın karşısında kalmasını bir hayli zorlaştırıyor. Tüm bunlara rağmen profesyonel kariyeri başladığından beri hiç 10 sayı ortalamanın altına düşmemesi kendisini iyi düzeyde bir hücum pivotu yapıyor. Kravish tek başına fark yaratamayacak bir isim olsa da etrafına yapılacak iyi eklemelerle katkı verebilir.
Dee Bost :

Daha önce ligimizde 14/15 sezonunda Trabzonspor forması giymiş olan Dee Bost o sezon Trabzonspor Medical Park taraftarları tarafından bolca topa tutulmuştu. Geçen 6 yılda bir dönem Zalgris formasıyla Euroleague oynamış olması gerekse geçtiğimiz sezon eurocup kazanan Monaco'nun önemli parçalarından biri olması dolayısıyla olumlu yönde bir gelişim gösterdiği söylenebilir. Oyuncu hücumsal pozisyonların hemen hemen hepsinde ortalamının çok üzerinde istatistikleri var diyebiliriz. Görece 1v1 savunması dışında da pek bir eksiği yok gibi gözüküyor. Trabzonspor yıllarında büyük sorunu olan 3'lük yüzdesi problemini de çözerse büyük katkı sağlar. Gard pozisyonu için aslında Galatasaray'ın  başlarda Melo Trimble ile görüştüğü söyleniyordu. Baktığımız zaman kişiden kişiye değişecek olsa da kağıt üzerinde Trimble daha üst seviye bir isim olarak gözüküyordu. Dee Bost hamlesi Trimble olmadığı için mi yapıldı yoksa Galatasaray'ın Trimble'ı 2 numara oynatma planı mı var bunu gelecek gösterecek bize tabiki ama konuşulan isimler takım bünyesinde yapılan hamleler Burak Elmas yönetimiyle birlikte basketbolda yukarıya bir gidiş olacağını gösteriyor. 

Yorum Gönder

2 Yorumlar

İtalyan futbolunun nabzını tuttuğumuz sitemiz İtalya Futbolu'na hepiniz hoşgeldiniz.