AC MİLAN ESKİ GÜNLERİNE NASIL DÖNER?

                                            AC MİLAN ESKİ GÜNLERİNE NASIL DÖNER?


 Öncelikle hepinize selamlar değerli okurlarım. Eski Günlerine Nasıl Döner serisinin ilk yazısında Fenerbahçe'nin şu anki durumundan bahsetmiş ve şaşalı günlerine dönmesine dair çare yolları aramıştık. Bugün ise benzer durumda olan İtalya'nın Milano ekibi Ac Milan için benzer şeyler konuşmaya çalışıcaz hepinize iyi okumalar.

 BAŞARILARI VE TARİHİ: Tam adıyla Associazione Calcio Milan UEFA ve FIFA tarafından organize edilen turnuvalarda kazanmış olduğu 18 uluslararası kupayla, BOCA JUNIORS ile beraber dünya futbolunun en başarılı kulüplerinden birisi olmuştu. Milan, daha önce Kıtalararası Kupa olarak bilinen, günümüzde ise Fifa Kulüpler Dünya Kupası olarak organize edilen kupayı dört kez kazanarak bu alanda bir rekor kırmıştır. Bunun yanında, Şampiyonlar Ligi'nde elde ettiği yedi şampiyonluk ile Real Madrid'in ardından en başarılı ikinci takım olmuştur. Diğer taraftan, UEFA Süper Kupası'nı beş kez(bu alandaki rekor), UEFA Kupa Galipleri'nı ise iki kez kazanma başarısı göstermiştir. Milan, Avrupa Ligi dışında, mücadele ettiği bütün uluslararası turnuvalarda şampiyonluk kazanmıştır. Ulusal düzeyde ise Serie A'da kazandığı 18 lig şampiyonluğu ile Juventus'un ardından en başarılı ikinci futbol kulübüdür. Bunun dışında beş kez Coppa İtalia'yı, ve yine beş kez Supercoppa İtaliana'yı kazanma başarısı göstermiştir.



 SON BAŞARILARI: AC MİLAN tarihi bu kadar başarılarla dolu bir kulüp olsa da son senelerde halinin içler acısı olduğunu söylesem yanlış olmaz sanırım. En son lig şampiyonluğunu 10 sene önce kazanan Milan en son kupasını ise bundan 4 yıl önce penaltılarda Juventus'u yenerek kazanmıştı.


NASIL BU HALE GELİNDİ?: Sanırım bu sorunun cevabını vermek çok kolay çünkü benzer şeyleri günümüzde Türk kulüpleri de hala yapmakta. Bizim yabancı olduğumuz konular kesinlikle değil bunlar. Tabi ki en başta yanlış yürütülen transfer politikasını söyleyebiliriz. 10/11 sezonunda  son şampiyon olan kadro bir hayli yaşlanmıştı.(Gattuso,İnzaghi,Seedorf). Emekliliklerini açıklayan bu 3 yıldızın yanında son şampiyonluktaki belkide en büyük pay sahipleri İbrahimovic ve Thiago Silva'yı toplamda 63 milyon euro gibi bir paraya gönderen Milan'ın kasasına yüklü bir miktarda para girmişti. Zaten takım şampiyon olmuş ve takıma katılabilecek çoğu yıldızın göz bebeği konumundaydı. 10 sene sonra takımı toparlasın diye yeniden getirilen İbrahimovic'i sorunlu ve uyumsuz diye gönderen Milan Zlatan'ın yerine Mario Balotelli'yi getirdi. Milan'ın ne kadar yanlış yönetildiğini burdan da anlayabiliriz sanırım. Sonraki senelerde yapılan Bacca,Luiz Adriano,Pazzini,Bertolacci gibi onlarca transferden neredeyse hiçbirinde başarı yakalamayan Milan bir de bunların üstüne her sene en az 40 milyon euro olmak üzere zarar ediyordu. Yapılan bunca kötü transfer sadece başarısızlıkları değil her sene değiştirilmek üzere arap saçına dönmüş bir takım meydana getirdi.


GÜNÜMÜZDEKİ KADROSU VE GELECEK SEZON YAPILANMASI: 

KALECİ POZİSYONU: Donnaruma'nın kalması durumunda Milan'ın yeni bir kaleciye kesinlikle ihtiyacı olmayacaktır.17 yaşında Milan kalesine geçen Donnaruma 4 sene boyunca gayet başarılı performanslara imza attı. Takım kötü de gitse kalede Donnaruma var dedirtti insanlara. 19 yaşındayken Juventus'a gideceği konuşuldu ve taraftarların tribünden dolar fırlatmalarına kadar varan tepkiler oldu. Ama Donnaruma takımda kalmayı tercih etti ve taraftarların sempatisini yeniden kazandı. Sonuç olarak Donnaruma'nın takımda kalmayacağını düşünsem de kalması durumunda Donnaruma ve Reina Milan kalesini rahatlıkla götürecektir.


DEFANS HATTI: Aslında bakarsanız defans hattını 2'ye ayırmamız çok doğru olacaktır stoperler ve bekler. 

STOPER HATTI: Önüzümüzdeki sezon Milan'ın kesinlikle iyi bir stopere ihtiyacı olduğunu söyleyebilirim. Kaptan Romagnoli'nin dışında Kjaer,Duarte ve Musacchio gibi 3 tane stoper kadroda bulunsa da bu 3 ismin de büyük oranda sakatlığa yatkın olduğunu söyleyebilirim. İlk yarıda Romagnoli'nin yanında şans bulan Musacchio gayet kötü performanslara imza atmıştı. Bir de üstüne sakatlığı nüksedince Milan yönetimi çareyi eski Fenerbahçeli Kjaer'de aradı. Kjaer oynadığı maçlarda şanslarını iyi değerlendirse de artan yaşıyla birlikte yavaşladığı aşikar. Basında çıkan haberler gibi ben de iyi bir stoper alınmasında yanayım. 


DEFANS BEKLERİ: Sol bek pozisyonunda belki de dünya üzerinde mevkisinin en iyi oyuncularından birini(Theo Hernandez) bulunduran Milan sağ bek pozisyonunda ise sol bek mevkisinin tersine gayet istikrarsız ve kötü performans sergileyen Conti'yi bulunduruyor. Conti ya da Calabria'dan kesin birinin kalacağını düşünüyorum ama bunların yanına en az bir kaliteli sağ bek alınması şart.

ORTA SAHALAR: Pioli Hoca'nın son haftalarda tercih ettiği Kessie,Bennacer,Hakan Çalhanoğlu orta sahasından ayrılacak tek isim Kessie gibi duruyor.Benim özellikle sol ayağını çok beğendiğim çift yönlü orta saha Bennacer'in yanına Kessie'nin gitmesi durumunda bir orta saha alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.Yine sezona ilk 11'de başlayan ve yerini Hakan'a bırakan Paqueta'nın da takımdan ayrılacağı konuşuluyor.Ve basında çıkan haberlere göre takımın emektarı Bonaventura kesin olarak takımdan ayrıldı. 
HÜCÜM HATTI:Milan'ın hücüm hattı diğer bölgelere nazaran daha kuvvetli gibi görünüyor.Sol kanatta yerini sağlamlaştıran bir Rebic son haftalarda performansını arttıran bir Castillejo ve takımın gol yükünü üstelenen kral Zlatan İbrahimovic... İlk 11 kotası dolu gibi gözükse de Milan yönetimi ve Pioli hücuma bazı  takviyeler yapmak konusunda hem fikir.Sezon ortasında takımdan ayrılan Piatek sonrası takımın mevcut 2 santraforu bulunmakta. Leao'nun aynı zamanda kanat mevkisinde de oynayablmesi Pioli'nin elini gayet sağlamlaştırıyor.Suso'nun da gidişinden sonra bir sağ kanat transferi yapıp Milan'ın  transfer dönemini kapatacağını düşünüyorum.Son olarak twitterda yazılan bazı( Milan eski günlerine geri dönüyor) yazılarınaa hitaben zaten zirvede olan takımlar eski günlerine geri dönmez yeniden zirvedeki yerini alır:)                                                                                                                         Uğurcan Kanca                                                  

Yorum Gönder

0 Yorumlar