9 gollü Tarihi Aston Villa - Liverpool Maçı

 
tarihi aston villa liverpool maçı yorumu


Aston Villa-Liverpool maçını futbolseverlere sorsak onlar da aynen bu yazanın başlığına yakın bir
cevap verirdi. Evet inanılması zor, ama gerçek. Son şampiyon Liverpool tam 7 gol yedi. Liverpool en son benzer böyle bir ağır yenilgiyi 2017-2018 sezonunda şampiyon olan Manchester City karşısında almıştı 5-0’lık bir skorla. Tabiki de o zamandan bu zamana kadar Liverpool’un kadrosu önemli bir değişim yaşamıştır ve o değişimin de etkisiyle şampiyonlar ligi, Premier lig zaferleri kazanıldı. Bu sezon da lige 3/3 ile çok güzel bir başlangıç yaptı, ama gel gör ki buna rağmen böyle bir şey karşılaşacağımı kim tahmin ederdi? Liverpool’un böyle bir hezimet yaşamasının birçok nedeni var şansızlık, Aston Villa’nın muhteşem oyunu ve Alisson Becker’in eksikliği gibi.

Maç klasik bir tabirle golle başladı, ama öncelikle Adrian’ın Kepavari ikramını unutmamak gerekir. Allison’un yokluğu birçok maçta Liverpool taraftarını tedirgin ediyor. Bu maç ve Atletico maçı gibi birçok maçta onların bu tedirginliklerinin boşa olmadığını ispatlamaktadır. Adrian mental olarak bitik bir kaleci ve böyle bir hata yapması asla kabul edilebilir bir durum değil. Allison’un yedeği olan bir kaleci daima hazır olması ve onun yokluğunda üst düzey bir performans göstermesi gerekir. Allison Becker ne zaman döneceği bilinmez, ama onun olmadığı bu süre zarfında Liverpool kalesi her zaman sıkıntıda yaşamaya devam edeceği kesin. Bu bağlamda bir sonraki transfer döneminde kırmızıların kaleci transferi yapması yüksek bir ihtimal olarak görülebilir.


Liverpool, çok iyi bir savunma yerleşimi yapan Aston Villa karşısında pozisyon bulmakta çok zorlandı. Bunda şüphesiz Sadio Mane’nin eksikliği de çok etkili oldu. Mane’nin yerine oynayan Jota, Roberton ile uyumlu olamadı ve bunun sonucunda Aston Villa Jota’nın savunma zaaflarından ve aksamalarından faydalanarak onun kanadından 2 gol birden buldu. Bununla birlikte Mane’nin de yokluğunda Salah çok yalnız kalıyor ve Firmino da etkisiz kalınca Liverpool hücumda iyice tıkanmış oluyor. Bu maç aslında bize kadrodaki önemli birkaç parçanın eksikliğinin Liverpool’u ne kadar çok etkilediğini ve sıkıntı yaşadığını göstermektedir. Zaten geçen sezon hiçbir sakatlık olmadan ligde rekor bir puanla şampiyon olması da bunu ispatlamaktadır. Liverpool’un bu maçta çok vasat olduğu konusunda hem fikir olmakla birlikte Aston Villa’nın kusursuz oyununun da hakkını vermek gerekir. Hem hücumda hem savunmada nasıl oynanması gerektiği konusunda adeta bir ders verdi. Topa ne kadar çok sahip olduğun veyahut ne kadar çok kullandığının hiçbir önemi yoktur futbolda. Liverpool’un 400 pas fazla yapması ve %73 topla oynama oranı ile oynaması da bunu göstermektedir.

Jack Grealish için ayrı bir parantez açmak gerekir. Takımın attığı yedi golün beşinde katkı sağlayarak olağanüstü bir performansla Liverpool’u darmadağın etti Ollie Watkins ile birlikte. Aston Villa şanslarının da yaver gitmesi muhteşem bir oyunla tarihi bir galibiyet elde etti. Geçen sezon son virajda ligde kalmayı garantileyen bu takım şuan 1 maç eksikle ve oynadığı 4 maçın 3’ünde kalesini gole kapatmış bir şekilde ikinci sıraya kurulmuş bulunmaktadır. Onlar için sezon nasıl geçeceği bilinmez, ama henüz erken olmasına rağmen Dean Smith’in öğrencileri bu sezon ligde düşme korkusu yaşamayacağının mesajını net bir şekilde vermiştir. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar