İnter-Milan derbisi maç sonu analizi

                   İKİ YARISI BAMBAŞKA BİR DERBİ


 Giuseppe Meazza stadyumunda oynanan ve  İtalyanların belki de en büyük iki takımının karşı karşıya geldiği mücadelede Milan, İnter'i 4 yıllık aradan sonra mağlup etti ve ezeli rakibinin hegemonyasına adeta bir dur dedi. Ben de Milan konusunda pek de objektif olamayacağım bu maç sonu yazımda maçın içinde olanları ve geliştirilmesini gerekli gördüğüm konuları değerlendirdim. Keyifli okumalar.


Maç Öncesi: 

 Rebic ve Musacchio'nun sakatlıkları Romagnoli ve İbrahimovic'in karantina'dan yeni dönmüş olması gibi etkenler göz önüne alındığında çoğu kişinin gözünde dev derbinin favorisi İnter'di ancak gerek maç öncesi toplantıları ve gerekse Pioli'nin maça hazırlığı görüldüğünde maçın pek de tek taraflı geçmeyeceği az da olsa anlaşılmıştı. Aslına bakarsanız beklenin tam tersi oldu ve Milan İnter'i başa baş bir mücadele sonrasında 2-1 mağlup etti ve namağlup liderliğini sürdürdü.

İlk Yarı:

 Maçın ilk yarısına Milan gayet hızlı başladı. Pioli'nin planı belli gibi gözüküyordu İnter'in savunmadaki zayıf karnı belliydi sağ kanat... Rebic'in yokluğunda kimin oynayacağı pek de belli olmayan sol kanat mevkisinde Pioli Leao'ya şans verdi ve o da bu şansı iyi kullandı. Üst üste ataklar bulan Milan, Hakan Çalhanoğlu'nun pasında İbrahimovic'i topla buluşturdu ve Zlatan penaltıyı kaçırsa da topunu iyi takip etti ve takımını 1 0 öne geçirdi. Gol sonrası havayı yakalayan Milan ilk golden sadece 3 dakika sonra Leao'nun kendi sürüklediği topta İbrahimovic'e attığı mükemmel pasa ilaveten Zlatan'ın mükemmel gol vuruşu eklenince gol kaçınılmaz oldu ve maç 2 0'a geldi. Golden sonra Conte ceketi çıkardı ve oyuncularına birçok sersenizşte bulundu.29. dakikada Calabria'nın arkasına sarkan Perisic'in muazzam pasında topla buluşan Lukaku derbide durumu 2 1 'e getirdi. İlk yarının kalan 16 dakikası ise nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Hakem'in de futbol oynanmasına izin vermesiyle maçta tempo çok artsa da iki takım da bariz fırsatlardan yararlanamadı ve soyunma odasına Milan'ın 2 -1 üstünlüğüyle gidildi.



İkinci Yarı:

 Maçın ikinci yarısı resmen bir taktik mücadelesine sahne oldu. Maçta bir çok faule ilaveten gerilimli dakikalar da yaşandı. Hakem önce İnter lehine penaltı gösterdi ardından ofsayt gerekçesiyle iptal etti. Bunlardan bağımsız Lukaku birçok gol pozisyonundan yararlanamadı. Barella'nın son tercihleri vahimdi. Pioli, Krunic hamlesiyle maçı tutmayı denese de İnter akınlarının ardı arkası kesilmeyince bir orta saha takviyesi daha yapmak zorunda kaldı ve Tonali oyuna girdi.Tonali'nin girişinden sonra durulan maçta Conte'nin Eriksen ve Sanchez gibi hamleleri yeterli olmadı.90+ 5. dakikada Calabrina'nın uzaklaştıramadığı topta Lukaku bir bariz gol şansını daha tepti ve maç 2-1 Milan lehine sonuçlandı.




İnter'in Hataları:

 İki takımın da aslında maçtan alacağı birçok ders bulunmakta. Conte'nin 3'lü savunma tandeminde kimin ne yaptığı hala belli olmamakla birlikte oynayan oyuncular da farklılık gösteriyor. Barella ve Vidal'in aynı anda sahada kaldığı durumlarda İnter adına gol fırsatları yaratma işi sadece kanat beklerinin üstüne kalıyor. Tek bir planla şampiyonluk dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Eriksen'in kesinlikle takıma girmesi gerektiğini düşünenlerdenim.



Tebrik Edilesi Takım Milan:

 Conte özelinde yaptığımız eleştirilerin tam tersine Pioli'yi biraz övmek istiyorum. Normalde hücuma çıkmayı çok seven Theo'ya karşısında İnter'in belki de en büyük hücum silahı olan Hakimi'ye karşı oynadığını iyi anlatmış gibi görünüyor. Ayrıca orta sahada bulduğu Kessie-Bennacer tandemi de Hakan'ın rahat bir şekilde alan bulmasına yardımcı oluyor. Bir nevi arkasını topluyorlar yani. Milan özelinde tek sorun Tonali'nin takıma dahil edilememesi diyebilirim. Pioli'nin değişikliklerden sonra denediği 4 3 2 1 formasyonunda Tonali'yi de takıma ekleyerek Milan'ın başında şampiyonluk yolunda koşturmasını bekliyorum. Bunu da söylemeden edemeyeceğim Bennacer kesinlikle bu maçın açık ara yıldızıydı. Böyle devam etmesi durumunda Milan'ın onu elinde tutması bir hayli zorlaşacak gibi görünüyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar