TÜRKİYE'NİN LOKOMOTİFİ ALTINORDU !



Bugün , ülkemizde "yerli oyunucu çıkmıyor,maddi anlamda zorlanıyoruz" gibi tabirlerin aksini kanıtlamış bir kulüp olan İzmir'imizin güzide kulübü Altınordu'dan bahsetmek istiyorum.

Seyit Mehmet ÖZKAN

Kulübün , Futbol Yatırımları A.Ş yönetim kurulu başkanı ve Altınordu FK'nün başkanı olan Seyit Mehmet ÖZKAN aynı zamanda "ÖZKAN DEMİR ÇELİK A.Ş'nin" de yönetim kurulu başkanıdır.

Futbolculuk kariyeri olan ÖZKAN , futbolculuk kariyerine mahallesinin takımı Damlacıkspor'da başladı.Daha sonra ODTÜ Üniversitesi'nin takımında futbol oynarken , tarihinin ilk futbol şampiyonluğunu da bu kulüpte yaşadı.
Babasının eğitim hayatına önem vermesini istediğinden ötürü futbola veda etmek zorunda kaldı.

Futbola tekrar Bucaspor ile dönüş yaptı. Futbola döndüğü sene Bucaspor'un 3.Lig'e yükselmesinde rol oynadı ve ardından Bucaspor kulübünün "Profesyonel Takım Sorumlusu" olarak , 3.Lig'te şampiyon olunmasında büyük rol oynadı. Devamında ise o döneminde asıl sorunu olan  "yanlış transfer politikalarından" yakınarak görevinden istifa edip altyapının başına geçti.
Bu süreçte ülkemize Türkiye'nin o dönem şartlarında en gelişmiş tesisini kazandırdı. Birçok genç oyuncuyu milli takımımıza kazandırdı ve genç takımlarda şampiyonluklar yaşadı.

Seyit Mehmet ÖZKAN, Türkiye'nin Cumhuriyetimiz ile yaşıt Altınordu FK kulübünü şirketleştirerek "İyi birey , İyi Vatandaş , İyi Futbolcu" , "Çocuklarımız geleceğimiz" sloganlarıyla bir devrin ilk adımını attı.

ALTINORDU

Seyit Mehmet ÖZKAN'ın kulübü devraldığı günden bugüne kadar birçok tesis kazandırdı.

Tesisler


Metin OKTAY Yerleşkesi'nde, U-11'den , U-19'a kadar olan takımların kamp,bireysel ve takım antrenmanlarının, ihtiyaçları burada karşılanıyor.

Sait Altınordu Tesisleri'nde ise 5 yaşından 11 yaşına kadar olan çocuklarımızın futbol okullarını sürdürüyorlar.
Tesislerde çocuklara hayvan sevgisini aşılayabilmek için çeşitli hayvanlar bulunuyor.
Bu tesislerde çocukların yaşlarına uygun ölçüde 11 adet saha bulunuyor.Bu sahalara ek olarak futsal salonu , jimnastik alanı ve HIT/IT teknolojisi bulunuyor.



Tesiste, 65 kişilik görsel eğitim salonu(antrenman-maç analizleri,dil eğitimleri vb.eğitimler için) , yemekhane ve yatakhane de bulunuyor.

Bu şekilde oyuncuları küçük yaştan itibaren bir arada tutup özellikle günümüzde kaybettiğimizi düşündüğüm "arkadaşlık,takımdaşlık,sevgi,saygı" gibi alışkanlıkları ve duyguları kazandırmaya çalışılıyor.

Mevcut 1 tesisleri ve 1 yerleşkeleri ve yine bu alanlarda birçok ,oyuncuların gelişimleri için oluşturulmuş salonlar , sahalar mevcut. Ben sadece size kısa olarak 2 tanesinden bahsettim.

Bu yapılanları Mehmet Bey'den duymanız daha doğru olur ancak bana kalırsa bu işin maddi yönü de manevi yönü de "Ülkeye yüksek maaşlı 30 yaş ve üstü oyuncu" getirmekten daha faydalı.

80 Milyon ülkede 1 tane Altınordu ve birkaç tane yetenekli genç oyuncu çıktığını sanmamız bence bizim düzenbazlığımız.


Aslında sabır gösterip , emek ve güven verip nasıl başarılı olunduğunu ve kendi insanımızı nasıl işleyebileceğimizi hedefleyen ve bence çoğumuz için başaran bir kulüp Altınordu..
Başarmak istedikleri arasında Türkiye'nin Athletich Bilbao'su ve Avrupa'da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek olan Mehmet Bey'e bu hedefinde ısrarcı olmasını rica ediyor ve arkasında olacağımızdan şüphe duymamasını dile getiriyorum.
Ülkemize yeni Cengiz'ler , Çağlar'lar , Kerim'ler , Barış'lar , Atakan'lar , Berke'ler ve daha nicelerini kazandıracağından ufacık şüphemiz yok.
  
Tek hedefi ülke futbolunu geliştirmek olan, bunun için çalışan Sayın Seyit Mehmet ÖZKAN'ı kendi adıma tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

Yazımı zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.




Kayncakça:Altınordu resmi sitesi,Wikipedia,Goal



Yorum Gönder

0 Yorumlar