GS- FB Derbisi Olası Senaryolar

DERBİDE YAŞANABİLECEK OLASI SENARYOLAR
 
 Kimilerine hatta spor kamuoyunun büyük bir çoğunluğuna göre Türkiye'nin en prestijli derbisi kabul edilen Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak, içinde birçok hikaye barındıran mücadeleye 24 saaten az bir zaman kaldı. Özellikle diğer senelerden farklı olarak iki takımın da bu büyük mücadeleye sadece üç günde hazırlanmış olması dolayısıyla fizik gücünün en üst düzeyde olduğu bir derbi izlememiz muhtemel gibi..

Fenerbahçe Tarafı :
Sezonun başlangıcında yaptığı sükseli transferler ile birlikte şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterilen Fenerbahçe özellikle de Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci gibi iki önemli isimin de kadroya dahil edilmesiyle birlikte taraftarlarını bir hayli mutlu etmeyi başardı. An itibariyle kötü futbolu dolayısıyla birçok kişi tarafından eleştirilse de madalyonun diğer yüzüne baktığımız zaman ligin zirvesinde yer alıyorlar. Ayrıca çoğu yasal iddia sitesinde de şampiyonluğun bir numaralı favorisi olarak gösteriliyorlar. Hal böyle olunca bir de üstüne kendi evleri ve adeta kaleleri olan Kadıköy'de çıkacakları derbide mutlak favori gösterilmeleri içten bile değildi. Fakat tüm bunlara Karşılık Hatayspor maçının 2. yarısında verilen kötü sinyallerin üstüne bir de takımın en formda 3 oyuncusundan ikisinin(Pelkas, Gustavo) sakat olması eklenince ibre bir anda tersine dönmüş gibi gözüküyor. Tüm bu aksiliklere karşılık gerek Volkan Demirel'in yaptığı açıklamalar gerekse Fenerbahçe'ye gönül veren taraftarların gözünde hala maçın favorisi konumundalar.
Erol Bulut'un olası oyun anlayışı :
Gerek daha önce çalıştırdığı takımlarda gerekse yarım dönem Fenerbahçe kariyerinde savunma temelli bir oyun anlayışı benimseyen Erol Bulut kimilerine göre oyun zevki anlamında zayıf bir malzeme sunsa da aldığı sonuçlarla çoğu Fenerbahçeliyi memnun etmişti. Galatasaray derbisi özelinde konuşacak olursak en iyi 2 oyuncusundan yoksun çıkacağı mücadelede savunma çizgisini olabildiğince geri çekip kanatlarda oynayacak süratli oyunculara(muhtemelen Valencia ve Osayi) güvenmesini beklediğim Erol Bulut'un kontra atak temelli bir oyun anlayışı benimseyeceğine neredeyse kesin gözüyle bakıyorum. Görece mantıklı gibi görünse de olası Fatih Terim'in Babel'i sağa atması durumunda halihazırda Gustavo da yokken sol tarafı Novak arkada Caner önde şeklinde kurar mı açıkçası benim aklımı kurcalamıyor değil. Sadete gelecek olursak Fenerbahçe tarafının 1 puana kesinlikle hayır demeyeceğini ve kontra atakdan bulursak atarızı oyunculara aşılanacağı bir anlayış bekliyorum. 
Galatasaray Tarafı
Sezona ligde iyi futbol oynamalarına rağmen Avrupa liginden elenerek başlayan Galatasaray sezonun ilk yarısında dalgalı bir performans sergiledi. Kasımpaşa karşısında alınan mağlubiyet sonrası düşüşe geçen ve Türk Telekom'da kazanılan Göztepe maçı sonrası yeniden yükselişe geçen Galatasaray özellikle devre arasında yapılan Onyekuru transferinin de etkisiyle iyi futbol oynayarak kazandığı iki maç sonrası moralli bir şekilde Kadıköy'e geliyor desek yanlış olmaz sanırım.
Fatih Terim'in olası oyun anlayışı :
Galatasaray yakışıklı futbol oynamak zorundadır mentalitesini tüm Türkiye'ye kanıtlayan koca çınar Fatih Terim bu sezon elinde olan kısıtlı kadroya gegenpress gibi oldukça modern bir futbol anlayışını benimseterek takdirleri kazanmıştı. Özellikle takım ana plana sadık kalınca oynadığı futbol ile Beşiktaş maçında olduğu gibi daha tutucu bir orta saha kurgusuyla çıkılan maçlardaki futbol arasında dağlar kadar fark olduğu görülmüştü. Bunu Fatih Hoca da görüyor olmalı ki o bölgeye Gedson gibi atak yenileyen ve extra olarak diplingleriyle de hücum bölgesine destek olan bir orta saha oyuncusunu kadroya kattı. Galatasaray'ın Fenerbahçe maçı özelinde de ana plana sadık kalıp Gustavo'nun yokluğundan faydalanmasını, Hatayspor'un Fenerbahçe karşısında oynadığı ikinci yarıdaki futbola benzer bir oyun oynamasını bekliyorum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar