2005 yılında İstanbul’da Şampiyonlar Ligi kazanan Liverpool kadrosu günümüzde ne yapıyor ?

 

2005 yılında İstanbul’da Şampiyonlar Ligi kazanan Liverpool kadrosu günümüzde ne yapıyor ?

2005 yılında sezon finali İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda, İngiltere’nin Liverpool kulübü ile İtalya’nın Milan kulübü arasında oynanan ve ülkemizden Fenerbahçe’nin katılıp gruplarda elendiği, normal süresi ve uzatma dakikaları 3–3 biten finalde, seri penaltı atışlarında Liverpool, Milan’ı 3–2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşmıştır.

Finalde Liverpool devreyi 3–0 geride kapatmış ancak ikinci yarıda 5 dk. içinde bulduğu 3 golle maçı önce uzatmalara, daha sonra da seri penaltı atışlarına taşımış penaltı atışlarında da maçı 3–2 kazanmıştır. Bu final, Şampiyonlar Ligi tarihinin en görkemli finallerinden biridir.

Ben de bugün sizlere bu görkemli finalde muazzam bir geri dönüşe imza atarak kupayı kazanan Liverpool kadrosunun günümüz(2022) yılında hayatlarını nasıl devam ettiklerini elimden geldiğince anlatmaya çalıştım hepinize iyi okumalar..

DUDEK:

Kariyeri boyunca kurtardığı penaltılarla ünlenen Dudek, yine İstanbuldaki finalde Andriy Shevcenko’nun penaltısını kurtarak takımını galibiyete taşımıştı.Futbol oynadığı süre boyunca Feyenoord, Liverpool ve Real Madrid takımlarının formasını giyen Dudek günümüzde Liverpool’dan bağını koparmamış gibi gözüküyor. İnstagram hesabından sık sık Liverpool postları paylaşan Dudek ayrıca bir golf tutkunu.

CARRAGHER:

Kariyerine sağ bek olarak başlasa da Liverpool’da stoper mevkisine evrilen Carragher kazanılan şampiyonlar ligi kupasındaki en büyük pay sahiplerinden biri. Futbolculuğu bıraktıktan sonra dizi sektörüne atılsa da Film kariyeri Liverpool kariyeri gibi fazla sürmedi ve 2 filmde oynadıktan sonra oyunculuğu da bıraktı. Liverpool’un efsaneleşmiş savunma oyuncularından biri olan Carragher günümüzde Sky Sports’da muhabirlik ve yorumculuk yapmakta.

HYYPIA:

1994 yılında Finlandiya ümit milli takımı kaptanıyken Samsunspor’da denen ama o dönemin hocası Gheorge Multescu tarafından beğenilmeyen Hyypia futbolu alman ekibi Leverkusen’da bırakmıştır. Futbolu bıraktıktan sadece 1 yıl sonra yine Leverkusen’da antrenörlüğe başlayan Hyypia 2015 yılına kadar birçok takım çalıştırmıştır.5 senelik bir aranın ardından 2020 yılının Eylül ayında ülkesi takımlarından FC Haka kulübünde yardımcı antrenörlük yapmaya başlayan Hyypia yine aynı yılın Aralık ayında görevinden ayrılmıştır. Günümüzde (2022 yılında) ne yaptığına dair pek bir bilgi ise bulunmamakta.

FINNAN:

Sağ bek pozisyonunda görev yapan Finnan kariyeri boyunca birçok takımın formasını giymiştir. FİFA Dünya Kupası, Şampiyonlar Ligi, Uefa Kupası, La Liga ve İngiltere liglerinin tüm kademelerinde (4 Kademe) forma giymiş tek oyuncu unvanına sahiptir. Günümüzde ne yaptığına dair pek bir bilgi bulunmayan Finnan için emin olduğumuz tek şey futbol ile alakasını emekliliğinden itibaren kesmiş olması.

DIJIMI TRAORE:

Kariyeri boyunca Rennes, Marsilya, Liverpool, Lens ve Birmingham gibi takımların formasını giyen Traore futbolu bıraktığı Seattle Sounders’da antrenörlük kariyerine başlamış 5 sezon kadar bu takımda yardımcı antrenör olarak çalışmıştır. Başarılı sayılabilecek bir kariyerin ardından 2021 yılının sonlarına doğru ülkesi Gana’nın takımlarından Right to Dream’in başına geçmiştir.

GERRARD:

Çoğunuzun tanıdığı Liverpool’un yetiştirdiği belki de en büyük efsane olan Steven Gerrard futbolu yine çok sevdiği Liverpool’da bırakmıştır. Yine hepinizin bildiği gibi oyun zekası ve sahadaki duruşuyla sahadaki teknik direktör tanımının baş mucidi olan Gerrard futbolu bıraktıktan sonra Liverpool’un günümüzdeki hocası Jurgen Kloop’un yardımcı antrenörlük teklifini reddederek İskoçya ekibi Rangers’ın başına geçmiştir. Rangers’ın başında iyi sonuçlara imza atarak adından antrenör olarak da söz ettiren Gerrard geçtiğimiz sezon ülkesi takımlarından Aston Villa’nın başına geçmiş ve ilk sezonunda başarılı bir grafik çizmişti. Bu sezon ne yapacağı ve gelecekte kaptanı ve efsanesi olduğu Liverpool’un başına geçip geçmeyeceği ise merak konusu.

XABI ALONSO:

Çocukluğumuzda bizi ekran başına kitleyen Nihat Kahvecili Sociedad kadrosunun baş mimarı olan Xabi Alonso kariyeri boyunca Liverpool, Real Sociedad ve Real Madrid takımlarının formasını giymiştir. 2014 yılında Dünya Kupasından sonra milli takımı bırakığını açıklayan Xabi bundan sadece 3 sene sonra 2017 yılında da aktif futbolculuk kariyerini noktalamıştır. Daha sonrasında efsanesi olduğu Real Madrid ekibinin alt yapısı Real Castilla’da antrenörlüğe başlayan Xabi Alonso daha sonrasında yine efsanesi olduğu bir diğer takım Real Sociedad’ın ikinci takımı Sociedad B’nin başına geçmiş ve geçtiğimiz aylarda bu görevinden de ayrılmıştı . Teknik direktörlüğe başlamak istediği bilinen Xabi Alonso günümüzde ise kulüpsüz .

LUIS GARCIA:

Uzun yıllar sürdürdüğü futbol kariyerine tam 15 takım sığdıran Luis Garcia yeteneğine oranla az değer gören futbolculardan biridir. Futbolu bıraktıktan kısa süreler sonra teknik direktörlük yapmaya başlayan Garcia kariyerine çeşitli Çin ve ülkesi İspanya'da bazı takımların alt yaş kategorilerinde çalışarak başladı. Son olarak 2020 yılında Mallorca'nın başına geçen Garcia orada da başarılı bir grafik çizdi ve 1 Temmuz 2022 itibariye yine bir İspanyol takımı olan Alaves'in başına geçti.

HARRY KEWELL:

Hepimizin çok yakından tanıdığı ve ülkemizde de Galatasaray formasını 3 yıl kadar terleten Kewell kazanılan şampiyonluktaki en büyük pay sahiplerinden biridir. Mükemmel sol ayağı ve üst düzey top tekniğiyle bizlere muazzam estanteneler sunan Kewell futbolu bıraktıktan sonra çeşitli İngiltere alt lig takımlarında pek de başarılı sayılmayacak teknik direktörlük tecrübelerinden sonra bu senenin başında İskoçya takımlarından Celtic’de yardımcı antrenör olarak iş bulmuştur.

JOHN ARNE RIISE:

Sol bek ve sol orta saha mevkilerinde görev yapan Riise Liverpool’un formasını tam 7 sene terletmiştir. Günümüzde ne yaptığı hakkında pek bir bilgimiz olmasa da geçtiğimiz yılın Nisan ayında ailesiyle birlikte geçirdiği trafik kazasında yeniden gündeme gelmişti.

MİLAN BAROŞ:

Efsane finalde 85 dakika sahada kalan ve 86. dakikada yerini Djibril Cisse’ye bırakan Baroş aynen Kewell gibi uzun yıllar ülkemiz takımlarından Galatasaray’ın formasını terletmiştir. Kariyer zirvesini yine Galatasaray’da yaşayan Baroş Galatasaray formasıyla çıktığı 93 maçta 48 gol kaydetmiştir. Futbolu geçtiğimiz yıllarda ülkesi takımlarından Banik Ostrava’da bırakan Baroş’un gelecek hakkında ne düşündüğü ise merak konusu.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. rakiplere avans veren isim oldu

    YanıtlaSil
  2. Bana fayda sağlayabilecek ipuçlarını sürekli olarak internette arıyorum. https://mostbet-turky.com/
    Teşekkür ederim!

    YanıtlaSil
  3. Bana fayda sağlayabilecek ipuçlarını sürekli olarak internette arıyorum. https://pin-up-casino1.com.tr/ Teşekkür ederim!

    YanıtlaSil
  4. Bana fayda sağlayabilecek ipuçlarını sürekli olarak internette arıyorum. https://mostbet-turky1.com/ Teşekkür ederim!

    YanıtlaSil

İtalyan futbolunun nabzını tuttuğumuz sitemiz İtalya Futbolu'na hepiniz hoşgeldiniz.